Nieuws

Nieuwsbericht

Federale regering pakt langdurig ziekteverlof aan

In 2022 telt België ongeveer 500 000 werknemers met langdurig ziekteverlof. 500.000 mannen en vrouwen die al een jaar niet meer aan het werk zijn. Een hervorming van het terug-naar-werk-traject en de responsabilisering van zowel werknemers als werkgevers zou de huidige situatie moeten verbeteren.
Nieuwsbericht

Seksueel geweld als oorlogswapen in Oekraïne kan niet ongestraft blijven

Eerste Minister Alexander De Croo zat vandaag samen met Nadia Murrad, de Jezidische mensenrechtenactiviste die in 2018 samen met Dr. Denis Mukwege de Nobelprijs voor de Vrede ontving voor haar inzet tegen seksueel geweld als oorlogswapen. Eerste Minister De Croo benadrukte tijdens het gesprek dat het seksueel geweld dat vandaag door Russische soldaten in Oekraïne wordt gepleegd, niet ongestraft mag blijven.
Nieuwsbericht

Officieel bezoek aan Duitsland

Eerste Minister Alexander De Croo bracht op 9 en 10 mei een officieel bezoek aan Duitsland. Hij voerde er bilaterale gesprekken met Bondspresident Steinmeier en Bondskanselier Scholz. Naast de bilaterale relaties met onder meer sterke aandacht voor energie kwam ook de veiligheidssituatie in Europa en de oorlog in Oekraïne aan bod.
Nieuwsbericht

Bezoek aan joods museum in Berlijn

Eerste Minister Alexander De Croo bracht vandaag een bezoek aan het joods Museum in Berlijn, het grootste Joodse museum in Europa. Hij stond er stil bij de gruwel van de twintigste eeuw.
Toespraak

A Fight for Freedom: how Putin's war renews Europe

Eerste Minister Alexander De Croo hield vandaag op Europadag in de Französischer Dom in Berlijn een Europa-toespraak. Europa moet de Europese droom herstellen, voor iedereen in Europa. Onder meer door veel nauwer samen te werken op het vlak van energie en defensie, en de hand te reiken naar landen die de Europese waarden van vrijheid, democratie en mensenrechten omarmen.
Nieuwsbericht

Bezoek aan eerste opleidingscentrum in Vlaanderen voor premature zorgen

Eerste Minister Alexander De Croo en Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke brachten vandaag in het UZ Leuven een bezoek aan het eerste opleidingscentrum in Vlaanderen voor premature zorgen. Zorgverleners uit België, Nederland en andere Europese landen kunnen er opleidingen volgen om nog beter te zorgen voor vroeggeboren baby’s.
Nieuwsbericht

War for talent: Eerste Minister in gesprek met jongeren

Eerste Minister Alexander De Croo ging vandaag met verschillende jongeren en CEO’s in gesprek over de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Hij deed dat naar aanleiding van de lancering van JobX, een hoogtechnologische job-hub in hartje Brussel, die het talent van onze jongeren wil matchen met bedrijven die op zoek zijn naar talent.
Nieuwsbericht

Eerste Minister schuift in Lokeren aan voor iftar-maaltijd

Eerste Minister Alexander De Croo en zijn echtgenote schoven vanavond in Lokeren aan bij een Iftar-maaltijd. Ook Vlaamse minister van Samenleven Bart Somers was aanwezig. Vooraleer met een honderdtal mensen aan tafel te gaan, kreeg de premier ook een rondleiding in de Imam Malik moskee.
Nieuwsbericht

De federale regering richt een expertengroep “koopkracht en concurrentievermogen” op

De Eerste Minister nam deze donderdag 28 april deel aan de eerste vergadering van de expertengroep die de federale regering zal begeleiden bij de kwesties rond koopkracht en concurrentievermogen.
Nieuwsbericht

Uitvoering Europees herstelplan op schema

België zit goed met de uitvoering van het Europees herstelplan. Dat stelden Eerste Minister Alexander De Croo, Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine en Europees Commissaris voor Economie Paolo Gentiloni vast bij een eerste balans naar aanleiding van één jaar Europees herstelplan. Het zgn. Nationaal Plan voor Herstel en Veerkracht maakt de Belgische economie duurzamer en digitaler.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.