Nieuws

Video

Sociale contacten: de regel van 10 - VRT

Vanaf maandag moet u voor uw sociale contacten nog maar één cijfer onthouden: 1️⃣0️⃣U kunt tot 10 verschillende mensen zien en die mensen kunnen elke week veranderen. En maximaal 10 personen als u mensen bij u thuis uitnodigt of buitenshuis (park, restaurant). Waarom deze regel? ⤵️
Persbericht

Start van fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni

SWP_3556
Vandaag, woensdag 3 juni, heeft de Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten de overgang naar fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni goedgekeurd.
Achtergrond

Heropening van het Atomium

© Frederic Andrieu
De heropening van het Atomium is een sterk symbool: dat van een België 🇧🇪 dat de inperkingsmaatregelen afbouwt en van een leven dat beetje bij beetje weer op gang komt. Het leven zal wel anders zijn - de veiligheidsmaatregelen om bezoekers en personeel te beschermen, getuigen daarvan.
Ministerraad

Ministerraad van 30 mei 2020

De ministerraad vond plaats volgens de elektronische procedure op zaterdag 30 mei 2020, onder het voorzitterschap van eerste minister Sophie Wilmès. De ministerraad nam volgende beslissingen:

Ministerraad

Agenda van de elektronische ministerraad van 30 mei 2020

Hierbij het voorlopige overzicht van de agenda van de ministerraad van deze zaterdag.

Persbericht

Het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming wordt voorbereid

De Kern is vanmorgen, vrijdag 29 mei, samen gekomen om de contouren vast te leggen van het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische bescherming.
Parlementaire vragen

Antwoord op parlementaire vragen

Vragen over het economische relanceplan en de financiële situatie van de ziekenhuizen.
Persbericht

De geleidelijke terugkeer naar school kan worden voortgezet

Tijdens de vergadering van het Overlegcomité van 27 mei is – op voorstel van de Onderwijsministers en na advies van de GEES - overeenstemming bereikt over de volgende stappen inzake de geleidelijke terugkeer van leerlingen naar school.
Achtergrond

Ontmoeting met de deelstaten vertegenwoordigers van de cultuursector

Vandaag ontvingen de federal regering en de deelstaten vertegenwoordigers van de cultuursector om hun verwachtingen te bespreken over concrete onderwerpen zoals bv het statuut van de kunstenaars, de uitbreiding van de steunmaatregelen tijdens de coronacrisis of de afbouw.
Ministerraad

Ministerraad van 23 mei 2020

De ministerraad vond plaats volgens de elektronische procedure op zaterdag 23 mei 2020, onder het voorzitterschap van eerste minister Sophie Wilmès. De ministerraad nam volgende beslissingen:

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.