Nieuws

Nieuwsbericht

Werkbezoek aan grootste vaccinatiecentrum van ons land

Eerste Minister Alexander De Croo, Brussels minister-president Rudi Vervoort en Brussels burgemeester Philippe Close hebben vandaag een bezoek gebracht aan het vaccinatiecentrum op de Heizel in Brussel, het grootste vaccinatiecentrum van ons land. De Eerste Minister lanceerde een duidelijke oproep: “Laat je vaccineren.”
Nieuwsbericht

Overlegcomité beslist over einde van de paaspauze

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Na de paasvakantie start het onderwijs opnieuw op, vanaf 26 april eindigt ook de paaspauze voor winkels en niet-medische contactberoepen. Op 8 mei, wanneer zeven op tien 65-plussers gevaccineerd en beschermd zijn en de situatie in de ziekenhuizen is verbeterd, wil men naar een buitenplan schakelen met onder meer het openen van de terrassen. 
Ministerraad

Ministerraad van 13 april 2021

De ministerraad vond plaats via elektronische procedure op dinsdag 13 april 2021 onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.

Nieuwsbericht

Bilaterale ontmoeting met Macky Sall, president van Senegal

Eerste Minister Alexander De Croo en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryam Kitir hebben vandaag een onderhoud gehad met de Senegalese president Macky Sall tijdens diens bezoek aan Brussel. Aan bod kwamen onder meer de economische relaties, gezamenlijke ontwikkelingsinitiatieven en de nationale en regionale situatie.
Nieuwsbericht

Sneltesten als instrument om coronapandemie te temmen

Eerste Minister Alexander De Croo heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het distributiecentrum van supermarktketen Delhaize. Het bezoek kadert in de snelteststrategie van de overheid.
Ministerraad

Ministerraad van 2 april 2021

De ministerraad vond plaats via videoconferentie op vrijdag 2 april 2021 onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.

Nieuwsbericht

‘Solidariteit nu is sleutel tot vrijheid morgen’

Eerste Minister Alexander De Croo heeft deze ochtend de situatie in het Ter Kamerenbos besproken met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Hij noemt de gebeurtenissen totaal onaanvaardbaar en spreekt zijn steun uit voor de getroffen politiemensen. ‘De regels volgen is respect tonen voor de mensen in de zorg.’
Ministerraad

Agenda van de ministerraad van 2 april 2021

Hierbij het voorlopige overzicht van de agenda van de ministerraad, die via videoconferentie plaatsvindt.

Ministerraad

Ministerraad van 25 maart 2021

De ministerraad vond plaats via elektronische procedure op donderdag 25 maart 2021 onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.

Nieuwsbericht

Europese Raad geeft groen licht voor exportmechanisme vaccins

De Europese Raad heeft tijdens een bijeenkomst groen licht gegeven aan de Europese Commissie om verder te gaan met de uitwerking van een exportmechanisme voor vaccins. Dat moet vermijden dat bedrijven die hun afspraken niet nakomen toch vaccins naar buiten Europa exporteren.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.