Nieuws

Nieuwsbericht

Climate Adaptatian Summit: Eerste Minister Alexander De Croo in gesprek met acteur en activist Idris Elba

Eerste Minister Alexander De Croo heeft op de eerste virtuele Climate Adaptation Summit in een videocall met acteur en klimaatactivist Idris Elba het belang van technologie, de input van jongeren en internationale samenwerking benadrukt in de strijd tegen de gevolgen van de klimaatverandering.
Nieuwsbericht

Overlegcomité beslist tijdelijk reisverbod en uitbreiding isolatie

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Om de import en verdere verspreiding van nieuwe virusvarianten tegen te gaan beslist het Overlegcomité om tijdelijk een verbod in te voeren op verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België. 
Nieuwsbericht

Eerste Minister De Croo feliciteert nieuwe Amerikaanse president Biden

Eerste Minister Alexander De Croo feliciteert president Joseph R. Biden met zijn inauguratie als 46e President van de Verenigde Staten. Hij feliciteert ook Kamala Harris, de eerste vrouwelijke vicepresident ooit.
Ministerraad

Ministerraad van 15 januari 2021

De ministerraad vond plaats via videoconferentie op vrijdag 15 januari 2021, onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.

Nieuwsbericht

De federale regering en de deelstaten keuren eerste ontwerp van herstelplan goed

De federale regering en de deelstaten hebben een politiek akkoord bereikt over een eerste versie van het ‘Plan voor Herstel en Veerkracht’ en de verdeling van Europese subsidies tussen de verschillende entiteiten van het land.
Nieuwsbericht

COVID-19: Overlegcomité doet tussentijdse evaluatie en bevestigt bestaande regels

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag via videoconferentie in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. De situatie in ons land evolueert sinds enkele weken positief en is gunstiger dan in een hele reeks andere Europese landen.
Nieuwsbericht

Verdubbeling Pfizer-vaccins betekent versnelling vaccinaties

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen maakte deze ochtend bekend dat de lidstaten van de Europese Unie toegang krijgen tot 200 miljoen extra vaccins van Pfizer/BioNtech, met nog eens een optie van 100 miljoen extra.
Nieuwsbericht

Overlegcomité: verplichte quarantaine en test na verblijf in rode zone

De federale regering en de deelstaten hebben vandaag via elektronische weg in het Overlegcomité de reisregels aangescherpt. De verstrengingen gebeuren om de verdere verspreiding van de nieuwe variant van COVID-19 tegen te gaan.
Nieuwsbericht

Verklaring over het brexit-akkoord

Vandaag kondigden Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Europees hoofdonderhandelaar Michel Barnier het akkoord aan dat de nieuwe relatie tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk vastlegt. Eerste Minister Alexander De Croo is in een eerste reactie voorzichtig positief over het bereikte akkoord.
Nieuwsbericht

Passagiersreizen uit het Verenigd Koninkrijk gedurende 24 uur verboden

Alle passagiersreizen (lucht-, trein- en maritiem vervoer) vanuit het Verenigd Konikrijk naar België worden op maandag 21 december 2020 verboden. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.