Nieuws

Ministerraad

Agenda van de elektronische ministerraad van 24 januari 2020

Hierbij het voorlopige overzicht van de agenda van de ministerraad van deze vrijdag.

Achtergrond

Word Economic Forum – Davos

Na twee intense dagen van vergaderen met grote politieke, economische en maatschappelijke spelers eindigt onze missie on Davos. België 🇧🇪 blijft internationale belangstelling genieten. Het is nu aan ons om deze interesse te concretiseren, zodat ze onze mensen ten goede komt.
Toespraken

Plenaire vergadering in de Kamer - Racisme en antisemitisme

Na Bilzen, De Panne. Nogmaals, teveel is te veel. We hebben deze ochtend samen met de regeringscollega's beslist om tijdens het volgende Overlegcomité voor te stellen een interministeriële conferentie ter bestrijding van racisme en antisemitisme op te richten.
Achtergrond

Ontmoet met de Congolese president Tshisekedi

Op het Forum van Davos heb ik de Congolese president Tshisekedi ontmoet. We delen de wens om de banden aan te halen tussen België en de Democratische Republiek Congo. Volgende maand komt er dan ook een officieel bezoek aan Kinshasa en Lubumbashi.
Fotogalerij

Nieuwjaarswensen-toernee van de MR

De nieuwjaarswensen-toernee van de MR stopte in elke Waalse provincie en in Brussel. De laatste etappe was vandaag in Bergen. Blij dat ik zoveel mooie momenten met jullie heb kunnen delen. Één van de beste manieren om dit nieuwe jaar te beginnen.
Ministerraad

Ministerraad van 17 januari 2020

De ministerraad vond plaats volgens de elektronische procedure op vrijdag 17 januari 2020, onder het voorzitterschap van eerste minister Sophie Wilmès.

Ministerraad

Agenda van de elektronische ministerraad van 17 januari 2020

Hierbij het voorlopige overzicht van de agenda van de ministerraad van deze vrijdag.

Video

Europese Green Deal

Toen ik in de Kamer werd gevraagd naar de Europese Green Deal, herinnerde ik eraan dat het succes van ons toekomstige klimaatbeleid zal afhangen van de steun die het krijgt bij de mensen. Het is daarom noodzakelijk om de impact van alle maatregelen op hun dagelijkse leven goed in te schatten. #GreenDealEU 🌱
Achtergrond

100ste verjaardag in de Senaat

Viering 100ste verjaardag in de Senaat. Moeilijk om in te schatten hoe de komende honderd jaar eruit zullen zien, maar ik wens de Duitstalige Gemeenschap alle goeds toe in een stabiel en bloeiend België.  #OstBelgie
Ministerraad

Ministerraad van 10 januari 2020

De ministerraad vond plaats volgens de elektronische procedure op vrijdag 10 januari 2020, onder het voorzitterschap van eerste minister Sophie Wilmès.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.