Nieuws

Nieuwsbericht

Eerste Minister De Croo opent NAVO-top en ontvangt Amerikaanse President Biden en Canadese Eerste Minister Justin Trudeau

In de aanloop naar de NAVO-top van volgende week zal Eerste Minister De Croo zondagavond de Amerikaanse President Biden verwelkomen op de Militaire Luchthaven van Melsbroek. Maandag opent de Eerste Minister samen met NAVO Secretaris-Generaal de NAVO-top. Dinsdag brengt hij samen met de Canadese Eerste Minister Trudeau een gezamenlijk werkbezoek aan vaccinproducent Pfizer in Puurs.
Nieuwsbericht

Eerste Minister op bezoek bij aardbeikweker

Eerste Minister Alexander De Croo ging vandaag samen met Boerenbond-voorzitster Sonja De Becker op bezoek bij aardbeikwekers Raf en Marleen. Onze Belgische aardbeien uit Hoogstraten zijn overheerlijke topproducten die tot ver buiten onze landsgrenzen worden gesmaakt.
Nieuwsbericht

Overlegcomité: vrij en veilig reizen tijdens de zomer

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen. Woensdag 9 juni aanstaande treedt ook de eerste stap van het Zomerplan in werking, met onder meer de opening van de horeca binnen en terugkeerdagen voor telewerkers.
Ministerraad

Ministerraad van 4 juni 2021

De ministerraad vond plaats via de elektronische procedure op vrijdag 4 juni 2021 onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.  

Nieuwsbericht

Eerste Minister huldigt eerste waterstoftankstation ter wereld in

Eerste Minister Alexander De Croo heeft vandaag in de Antwerpse haven het eerste multimodale waterstoftankstation ter wereld geopend. Niet alleen auto’s, vrachtwagens of bussen, maar ook schepen zullen er kunnen tanken. Het tankstation zal een turbo zetten op de vergroening en verduurzaming van de scheepvaartsector.
Nieuwsbericht

Helft volwassen Belgen eerste keer gevaccineerd

De helft van de volwassen Belgen heeft momenteel een eerste prik met een coronavaccin gekregen. De kaap is zaterdag gerond. Dat heeft Eerste Minister Alexander De Croo aangekondigd.
Ministerraad

Ministerraad van 28 mei 2021

De ministerraad vond plaats via de elektronische procedure op vrijdag 28 mei 2021 onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.

Nieuwsbericht

Benelux-overleg voor bijeenkomst Europese Raad 24 mei 2021

Eerste Minister Alexander De Croo heeft in aanloop naar de bijeenkomst van de Europese Raad van 24 mei 2021 zijn Benelux-collega's Nederlands minister-president Mark Rutte en Luxemburgs Eerste Minister Xavier Bettel ontvangen in zijn kantoor in de Wetstraat 16. 
Nieuwsbericht

Nieuw (en groener) paradepaardje Belgische baggeraars gedoopt

De echtgenote van Eerste Minister De Croo doopte het schip ‘Spartacus’, het nieuwe en groenere paradepaardje van onze Belgische baggeraars. Het schip van baggeraar DEME heeft met een vermogen van 44.000 kilowatt de helft meer kracht om rotsige ondergronden te snijden en te baggeren. Bovendien is Spartacus de eerste cutterzuiger ter wereld die op aardgas (LNG) vaart.
Nieuwsbericht

Een cyberstrategie 2.0 om van België een van de minst kwetsbare landen van Europa te maken

De Nationale Veiligheidsraad (NVR) heeft donderdag de details van de cybersecuritystrategie 2.0 goedgekeurd. Deze strategie vormt het kader voor de transversale aanpak door België van cyberdreigingen en -kansen voor ons land. Het moet van België een van de minst kwetsbare landen van Europa maken.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.