Nieuws

Nieuwsbericht

Verklaring van de Eerste Minister en de Minister van Energie

De federale regering heeft in maart 2022 beslist om gesprekken met Engie op te starten met het oog op de verlenging van de uitbating van de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 voor een periode van 10 jaar. De beslissing werd genomen in de context van een sterk gewijzigde geopolitieke situatie in Europa, met name de oorlog in Oekraïne, de impact van de oorlog op de gasbevoorrading in de buurlanden, de ongeplande onbeschikbaarheid van verschillende Franse kerncentrales en de impact van dit alles op…
Ministerraad

Ministerraad van 20 juli 2022

De ministerraad vergaderde in de Wetstraat 16 op woensdag 20 juli 2022 onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.

Ministerraad

Agenda van de ministerraad van 20 juli 2022

Hierbij het voorlopige overzicht van de agenda van de ministerraad.

Toespraak

Inleiding bij persconferentie over pensioenen

De federale regering bereikte een akkoord over een pensioenpakket. Het pensioenpakket heeft één duidelijke doelstelling: werken meer laten lonen, ook voor het pensioen. Lees hier de inleiding van de Eerste Minister op de persconferentie waar de regering het pensioenpakket uitlegde.
Ministerraad

Ministerraad van 15 juli 2022

De ministerraad vergaderde in de Wetstraat 16 op vrijdag 15 juli 2022 onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.

Ministerraad

Agenda van de ministerraad van 15 juli 2022

Hierbij het voorlopige overzicht van de agenda van de ministerraad.

Toespraak

Inleiding bij persconferentie over Winterplan

Om onze energievoorziening veilig te stellen en voorbereid te zijn op de ergste gebeurtenissen in België en Europa, heeft de minister van Energie haar winterplan aan de regering voorgelegd. Dit plan vormt een aanvulling op de maatregelen die de afgelopen jaren al zijn genomen en de afgelopen maanden zijn versterkt sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne.
Nieuwsbericht

Alexander De Croo bedankt Sophie Wilmès voor haar inzet

De Eerste Minister bedankt Sophie Wilmès uitdrukkelijk voor haar inzet van de voorbije jaren, voor alle Belgen en voor ons land.
Toespraak

Plechtigheid: één jaar na de overstromingen

Eerste Minister Alexander De Croo woonde deze voormiddag in Chênée (provincie Luik) de herdenkingsplechtigheid bij naar aanleiding van één jaar overstromingen. Eerder vandaag ging hij in de stad Limbourg in gesprek met getroffen bewoners en hulpdiensten. Lees hier de volledige toespraak van de Eerste Minister tijdens de officiële herdenkingsplechtigheid.
Nieuwsbericht

Eerste Minister ontvangt familie Olivier Vandecasteele

Eerste Minister Alexander De Croo heeft de familie van Olivier Vandecasteele ontvangen, de Belg die sinds februari in de Iraanse hoofdstad Teheran onschuldig gevangen zit.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.