Nieuws

Nieuwsbericht

Overlegcomité beslist winterpakket met onmiddellijke ingang

Het Overlegcomité heeft vandaag vastgesteld dat de coronasituatie in ons landen snel verslechtert met overbelasting van het zorgsysteem, uitval van zorgpersoneel en uitstel van patiëntenzorg. Daarom heeft het Overlegcomité een nieuw winterpakket beslist met maatregelen die het aantal contacten moeten beperken.
Nieuwsbericht

Microsoft bouwt drie datacenters in België

Technologiebedrijf Microsoft opent drie datacenters in België, om bedrijven en overheden toegang te geven tot lokale cloudinfrastructuur. De investering maakt deel uit van een meerjarig investeringsplan van het technologiebedrijf in ons land, genaamd "Digital AmBEtion”. De investering van Microsoft in ons land is opnieuw een grote investering in ons land na eerder aangekondigde investeringen van ArcelorMittal, Volvo Cars, Audi en Google.
Nieuwsbericht

Gemeenschappelijke verklaring België en Frankrijk over bilaterale samenwerking op het gebied van Veiligheid en Terrorismebestrijding

De Eerste Ministers van het Koninkrijk België en van de Franse Republiek, Alexander De Croo en Jean Castex, zijn vandaag op uitnodiging van België in Brussel bijeengekomen, in aanwezigheid van de minister van Buitenlandse en Europese Zaken, Sophie Wilmès, en de minister van Europese Zaken, Clément Beaune, de ministers van Justitie, Vincent Van Quickenborne en Éric Dupond-Moretti, de ministers van Defensie, Ludivine Dedonder en Florence Parly, en de ministers van Binnenlandse Zaken, Annelies…
Ministerraad

Ministerraad van 19 november 2021

Een elektronische ministerraad vond plaats op vrijdag 19 november 2021 onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.

Ministerraad

Agenda van de ministerraad van 19 november 2021

Hierbij het voorlopige overzicht van de agenda van de ministerraad.

Nieuwsbericht

Overlegcomité: voortaan brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk

Het Overlegcomité heeft vandaag de coronasituatie in ons land besproken en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk. Een strikte naleving is noodzakelijk als we een lockdown willen vermijden.
Nieuwsbericht

Officiële verklaring: honderd jaar Belgisch-Luxemburgse Economische Unie

De Eerste Ministers van België en Luxemburg hebben vandaag op het Kasteel van Hertoginnedal de intense samenwerking tussen België en Luxemburg herbevestigd. Ze deden dat in het kader van een ontmoeting naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie. Ook de ministers-presidenten van de deelstaten waren aanwezig, net als de Ministers van Buitenlandse Zaken en Financiën.
Nieuwsbericht

Werkbezoek aan vliegtuigbouwer Sonaca

Eerste Minister Alexander De Croo en Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne hebben deze morgen een werkbezoek gebracht aan Sonaca bij Charleroi. Het bedrijf dat vliegtuigonderdelen maakt, veert opnieuw op na een moeilijke coronaperiode. Dankzij de steunmaatregelen van de federale regering konden ze medewerkers aan boord houden en werden ontslagen vermeden.
Toespraak

Toespraak in Kamer op Koningsdag

Toespraak van de Eerste Minister op Koningsdag, die in het teken stond van de viering van 100 jaar vrouwen in de politiek.
Ministerraad

Ministerraad van 10 november 2021

Een elektronische ministerraad vond plaats op woensdag 10 november 2021 onder het voorzitterschap van eerste minister Alexander De Croo.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.