Nieuwsbericht

Werkbezoek van Hendrik Wüst, minister-president Noordrijn-Westfalen

Eerste Minister Alexander De Croo heeft vandaag Hendrik Wüst, minister-president van Noordrijn-Westfalen ontvangen. De Duitse regio is een belangrijke economische partner voor ons land. Beide excellenties willen de intense samenwerking nog versterken, in het bijzonder op het vlak van mobiliteit, energie en waterstof.

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van ons land, en dat hebben we vooral te danken aan onze intense samenwerking met de regio Noordrijn-Westfalen. Zo werkt de haven van Düsseldorf al intensief samen met onze havens van Antwerpen en Gent.

Waterstof

De Eerste Minister en de minister-president engageerden zich om de intense samenwerking nog te versterken. De ambitie is groot, vooral op het vlak van waterstof, cruciaal om beide industriële regio’s te vergroenen. “Waterstof zal een doorslaggevende rol spelen in de energietransitie en de omslag naar een duurzame economie. Daarom zetten we hier ook verder op in. Niet alleen in het regeerakkoord, maar ook in het Belgisch luik van het Europees herstelplan om onze economie na corona te versterken en groener te maken. Onze Belgische bedrijven zijn echte pioniers. België kan de centrale draaischrijf worden voor de import van waterstof in Europa.”

Corona en overstromingen

De Croo en Wüst bespraken tot slot de coronacrisis en de overstromingen die België en Duitsland troffen afgelopen zomer. De Eerste Minister bedankte de minister-president voor de opvang van Belgische coronapatiënten in ziekenhuizen in Noordrijn-Westfalen.