Nieuwsbericht

Werkbezoek aan vaccinproducent Pfizer in Puurs

 

Eerste Minister Alexander De Croo en Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen brachten vandaag een bezoek  aan de productie-eenheid van vaccinproducent Pfizer in Puurs.

Het Pfizer-BioNTech-vaccin is vandaag de ruggengraat van de Belgische vaccinatiecampagne. De Eerste Minister nam dan ook de tijd om de medewerkers van de fabriek uitvoerig te bedanken.  

Alexander De Croo, Eerste Minister: “De Pfizer-medewerkers hebben niet alleen Puurs op de wereldkaart geplaatst, maar dankzij hun werk dag en nacht is er vandaag ook een goed, veilig en werkzaam vaccin dat ons ons normaal leven zal teruggeven. Als België zijn we fier op onze sterke en bloeiende farmasector.”  

Hij bedankte ook uitvoerig Özlem Türeci, de oprichtster van BionTech, die samen met haar man en team, het fundament legde voor het vaccin. 

Alexander De Croo, Eerste Minister: “In naam van alle Belgen wil ik jullie danken. Dankzij jouw inspanningen en die van het ganse team – want alles is teamwork - staan we hier vandaag, met een goed werkend vaccin, iets wat we een jaar geleden onmogelijk achtten.” 

België, farmaland

De Eerste Minister benadrukte ook het economische belang van ons land als farmahub. De farmasector in ons land is goed voor maar liefst 40.000 jobs, zorgt jaarlijks voor 3,5 miljard euro aan private investeringen en genereert jaarlijks maar liefst 40 miljard euro exportwaarde. “België is misschien een klein land, maar op het vlak van biopharma en life sciences zijn we wereldtop. Dat is geen toeval, maar een bewuste politieke keuze,” aldus de Eerste Minister.  

Europese samenwerking

De Eerste Minister bedankte ook Europees Commissievoorzitster von der Leyen voor haar onvermoeibare inspanningen en leiderschap op cruciale momenten. Mét resultaat: elke week worden er in België en in gans Europa miljoenen mensen gevaccineerd en zijn we op weg naar een normaal leven. 

Alexander De Croo, Eerste Minister: “We hebben in Europa bewezen dat we verder geraken als we samenwerken. We moeten natuurlijk leren van de zaken die beter kunnen, maar we moeten ook durven zeggen wat goed ging. Dit moet de start zijn van een hernieuwd vertrouwen in het Europees project.”