Nieuwsbericht

Werkbezoek aan vaccinatiecentrum Gent

Vandaag start een nieuwe versnelling in de vaccinatiecampagne. De komende weken worden er 8 miljoen vaccins geleverd aan ons land, waardoor de vaccinatiecentra vanaf deze week op volle toeren draaien. Eerste Minister Alexander De Croo bezocht vandaag het Gentse vaccinatiecentrum in Flanders Expo en bedankte er uitvoerig de medewerkers en vrijwilligers van het centrum.

Ruim één op drie van de volwassenen heeft vandaag in ons land al een eerste prik gekregen, waaronder al meer dan 80 procent van de 65-plussers. Tegen eind van deze maand moet ook 70 procent van de mensen met een onderliggende medische aandoening een eerste vaccinatie gekregen hebben. België zit met deze cijfers in de Europese kopgroep.

Ook in Gent loopt de vaccinatiecampagne op volle toeren. Momenteel zijn 56.882 Gentenaars gevaccineerd. Gent kent een hoge vaccinatiegraad. Van de 65-plussers is 84% gevaccineerd, bij de 80-plussers 91%.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “We kennen intussen allemaal iemand die gevaccineerd is en we zien hoe blij het hen maakt. Het geeft hen een gevoel van veiligheid en het geeft hen perspectief. Dat heb ik hier vandaag ook gezien in Gent, onder het mondmasker zag ik een smile tot achter de oren. Niet alleen bij de mensen die om een vaccin kwamen, maar ook bij de honderden vrijwilligers en medewerkers.”

Vaccinsolidariteit

De Eerste Minister benadrukte ook het belang van de vaccinsolidariteit. “Dankzij de vaccinatieversnelling gaan we stap voor stap opnieuw naar een open samenleving en gaan bijvoorbeeld dit weekend de terrassen open. In juni wordt er ook binnen meer mogelijk. Hoe meer kwetsbare ouderen zich laten vaccineren en beschermd zijn, hoe meer vrijheid voor jongeren. Dat is de vaccinsolidariteit die we in ons land zien.”