Nieuwsbericht

Werkbezoek aan grootste vaccinatiecentrum van ons land

Eerste Minister Alexander De Croo, Brussels minister-president Rudi Vervoort en Brussels burgemeester Philippe Close hebben vandaag een bezoek gebracht aan het vaccinatiecentrum op de Heizel in Brussel, het grootste vaccinatiecentrum van ons land. De Eerste Minister lanceerde een duidelijke oproep: “Laat je vaccineren.”

Het Overlegcomité gaf gisteren groen licht voor het plan om stap voor stap naar een open samenleving te gaan. Vaccinaties spelen daarin een bepalende rol. Deze week alleen al worden er een half miljoen mensen gevaccineerd. Tegen begin mei moeten zeven op tien 65-plussers gevaccineerd en beschermd zijn, tegen begin juni ook alle kwetsbare mensen.

Ook in het grootste vaccinatiecentrum van ons land, op de Heizel in Brussel, komt de vaccinatiecampagne op gang. Op kruissnelheid kunnen daar maar liefst 3.500 mensen per dag of 112.000 mensen per maand gevaccineerd worden. Deze avond houden ze zelfs een nocturne om zoveel mogelijk mensen te beschermen.

Vaccinaties = exitplan

De Eerste Minister was onder de indruk van de professionaliteit en gedrevenheid van de vele zorgverleners en vrijwilligers.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “De vaccinaties geven ons voor de eerste keer in een jaar stevige rugdekking om stap voor stap richting een echte opening van onze samenleving te gaan. En die vaccinatiecampagne komt de komende weken in een stroomversnelling terecht. Het zullen ultiem de vaccinaties zijn die ons veiligheid geven. Vandaar ook een oproep: laat je vaccineren, schrijf je in op de reservelijsten. Want de vaccinaties zijn het enige echte exitplan die ons ons normale leven kunnen teruggeven.”