Nieuwsbericht

Werkbezoek aan de Speciale Eenheden

Eerste Minister Alexander De Croo en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden hebben woensdag in de Brusselse gemeente Etterbeek een werkbezoek gebracht aan de speciale eenheden van de federale politie. Ze kregen onder meer een demonstratie van een interventie bij een gijzelingsactie te zien.

 

De Croo en Verlinden kregen eerst toelichting over de werking en opdrachten van de speciale eenheden van de federale politie. Nadien volgde een rondleiding in het trainingscentrum met een presentatie van al het materieel waar de speciale eenheden mee werken. Met hun bezoek benadrukken beide ministers dat de federale regering een prioriteit maakt van onze veiligheid. Zo komen er bijkomende investeringen in politie en justitie.


Alexander De Croo, Eerste Minister: "Het werk van de speciale eenheden van de federale politie gebeurt vaak in de schaduw, maar is bijzonder belangrijk voor de veiligheid van alle Belgen. In de meest penibele en dramatische situaties kunnen we rekenen op hun expertise.”