Nieuwsbericht

Werkbezoek aan Ardo, wereldspeler in productie diepvriesgroenten

Eerste Minister Alexander De Croo opende vandaag het nieuwe hoofdkantoor van diepvriesgroentenproducent Ardo in Ardooie. Duurzaamheid is er het ordewoord, van het zaadje tot de oogst.

Ardo telt zo’n 4.000 werknemers en verkoopt maar liefst 940.000 ton vriesverse groenten, kruiden en fruit aan meer dan honderd landen. Dat maakt van Ardo een wereldspeler in de productie van diepvriesgroenten. Het bedrijf beseft dat nieuwe groei vandaag ligt in duurzame productie en investeert fors in duurzaamheid, van het zaadje tot de oogst. Bij elke stap in het productieproces bekijkt deze wereldspeler hoe het groener en beter kan. Hun laatste nieuwe wapenfeit is een nieuwe uitvalsbasis die zo goed als energieneutraal is, door de koude en warmte uit het productieproces te hergebruiken.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “West-Vlaamse grond levert meer dan enkel goeie landbouwproducten, er is ook een drang om te ondernemen, met de blik op de toekomst en vol ambitie. Die ambitie hebben we ook nodig in ons land om de uitdagingen van de toekomst aan te pakken en onze economie te vernieuwen. Nieuwe groei en nieuwe jobs liggen in de omslag naar een economie die duurzamer en digitaler is. Ondernemers als het familiebedrijf Ardo zijn de motor van deze positieve verandering.”