Nieuwsbericht

Uitvoering Europees herstelplan op schema

België zit goed met de uitvoering van het Europees herstelplan. Dat stelden Eerste Minister Alexander De Croo, Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine en Europees Commissaris voor Economie Paolo Gentiloni vast bij een eerste balans naar aanleiding van één jaar Europees herstelplan. Het zgn. Nationaal Plan voor Herstel en Veerkracht maakt de Belgische economie duurzamer en digitaler.

Een jaar geleden diende ons land het Nationaal Plan voor Herstel en Veerkracht in bij de Europese Commissie. Met een Europees budget van bijna 6 miljard euro financieren de verschillende regeringen in ons land 141 investerings-en hervormingsprojecten die onze economie na corona moeten versterken, vernieuwen en vooral groener en digitaler maken. Zo zitten in het plan heel wat investeringen in het openbaar vervoer, een transportnetwerk voor waterstof en projecten om onze schoolgebouwen te renoveren. Precies een jaar na de lancering zijn al 27 projecten gerealiseerd, en zijn er 100 op schema. Op de website nextgenbelgium.be kan iedereen de voortgang van alle projecten raadplegen.

Jobs van morgen

Alexander De Croo, Eerste Minister: "Elke crisis is een kans, ook voor onze economie. Met het Europees herstelplan maken we onze Belgische economie sterker, groener én digitaler. Dat is goed om de jobs van morgen naar ons land te halen en nieuwe welvaart in ons land op te bouwen. We maakten als België de juiste keuze om resoluut te gaan voor hernieuwbare energie. Die omslag betekent niet alleen minder CO2-uitstoot, het maakt ons ook onafhankelijker van Russisch gas en olie.  De fundamenten van het Europees herstelplan zijn de fundamenten van onze economie van de toekomst.”