Nieuws

Persbericht

Aanvullende maatregelen ter versterking van de tweeledige strategie ter bestrijding van de heropleving van het Coronavirus

SWP_9273
De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten is vandaag bijeengekomen gelet op de evolutie van de epidemiologische situatie, die zoals altijd permanent wordt opgevolgd.
Persbericht

Van de uitbreiding van de mondmaskerplicht tot opgevoerde controles en plaatselijke lockdowns : een tweeledige lokale en nationale aanpak om de heropflakkering van het Coronavirus af te remmen

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, is samen gekomen op 23 juli, om een stand van zaken op te maken over de gezondheidssituatie in ons land en om de nodige maatregelen te nemen.
Persbericht

De Zevenentwintig bereiken een akkoord over een begroting en een herstelmechanisme dat afgestemd is op de Europese uitdagingen

Sinds vrijdag onderhandelen de staatshoofden en regeringsleiders in Brussel over het toekomstige meerjarig financieel kader 2021-2027 en over het herstelplan Next Generation EU, dat tot doel heeft alle Europese landen te ondersteunen na de Covidcrisis. 
Persbericht

Conclusies van het Overlegcomité op 19 juli

Het Overlegcomité is op zondag 19 juli bijeengekomen in aanwezigheid van de experts van de GEES, vertegenwoordigers van Sciensano, de RMG, het Crisiscentrum en regionale gezondheidsambtenaren. 
Persbericht

Het Overlegcomité breidt de mondmaskerverplichting uit

Het Overlegcomité is vandaag, donderdag 9 juli bijeengekomen in aanwezigheid van de Groep van Experts belast met de Exitstrategie (GEES). De experts hebben een nieuw verslag voorgelegd waarin zij aanbevelen om de verplichting tot het dragen van een mondmasker uit te breiden.
Persbericht

Beslissing van het Overlegcomité over reizen naar het buitenland

Vandaag, woensdag 8 juli, is het Overlegcomité bijeengekomen in aanwezigheid van de Groep Experts belast met de Exitstrategie (GEES) om vanuit epidemiologisch oogpunt de strategie te bepalen voor de begeleiding van mensen die terugkeren uit zogenaamde risicozones, in het kader van de strijd tegen Covid-19 in België.
Persbericht

De federale regering begint een reeks consultaties ter voorbereiding van het Relanceplan

SWP_0116
Op initiatief van premier Sophie Wilmès zal morgen, woensdag, een eerste overlegronde van start gaan om de expertise te verzamelen van verschillende spelers op het terrein over de sociaal-economische toestand van ons land na de Covidcrisis.
Persbericht

Vanaf 1 juli gaat fase 4 van de afbouw in

De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten heeft een akkoord bereikt om vanaf 1 juli over te gaan tot fase 4 van de afbouw, op basis van het akkoord van de experts van de GEES, dat zich beroept op de gunstige evolutie van de epidemiologische situatie.
Persbericht

Nieuwe maatregelen voor het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming

SWP_0145
De Kern uitgebreid met de partijen die de federale regering steunen, heeft vrijdag een akkoord bereikt over een reeks aanvullende steunmaatregelen die deel uitmaken van het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming.
Persbericht

Onderhoud tussen de premier en de burgemeester van de stad Brussel

Vandaag, woensdag 9 juni heeft premier Sophie Wilmès de burgemeester van de stad Brussel, ontvangen, dhr Philippe Close, in aanwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken, dhr Pieter de Crem en dhr Michel Goovaerts, korpschef van de politiezone Brussel-Elsene.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.