Nieuws

Persbericht

Federale regering en Belgische biofarma-industrie versnellen de inspanningen in de strijd tegen COVID-19

De federale regering en de Belgische farmaceutische industrie versnellen hun inspanningen in de strijd tegen COVID-19. Dat zijn ze donderdagavond overeengekomen in het kader van het zogenaamde R&D Bioplatform. Het gaat heel concreet over het versnellen van de procedures om in ons land klinische studies op te starten naar nieuwe vaccins en behandelingen tegen het virus, het opschalen van de testcapaciteit zodat het testen van COVID-19 patiënten voortaan ook in labo’s van de…
Persbericht

Coronavirus : Verlenging van de maatregelen tot en met 19 april, verlengbaar met twee weken & aangepaste sancties

In de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart, uitgebreid met de ministers-presidenten, is beslist de eerder genomen maatregelen te verlengen met twee weken, dus tot en met 19 april. Ze kunnen daarna nog twee weken worden verlengd, d.w.z. tot en met 3 mei. De situatie zal in elk geval voortdurend geëvalueerd worden. De Nationale Veiligheidsraad zal daarvoor op gezette tijdstippen bijeen komen. #coronavirus
Persbericht

Sluiting van de kappers tot en met 5 april

De ministerraad heeft, in nauw overleg met de ministers-presidenten, beslist dat alle kappers vanaf middernacht moeten sluiten. Evaluatie van de maatregelen in de strijd tegen het #Coronavirus nu vrijdag, 27 maart, tijdens de Nationale Veiligheidsraad.
Persbericht

Minister De Backer wordt bevoegd voor een taskforce die belast wordt met de levering van medische hulpmiddelen

© Belga - POOL BENOIT DOPPAGNE
Vandaag, zondag 22 maart, heeft premier Sophie Wilmès, in samenspraak met minister van Volksgezondheid De Block,  beslist om minister Philippe De Backer het voogdijschap te geven van de task force die belast is met het beheer van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen. Deze task force is één van de belangrijkste operationele krachten in de strijd tegen het Coronavirus, samen met de task force over de ziekenhuiscapaciteit.
Persbericht

Akkoord voor het neerleggen van een wetsvoorstel “bijzondere machten”

De tien partijen van de #groteunie zijn vandaag overeengekomen om een wetsvoorstel in te dienen om bijzondere machten toe te kennen. Doel: stemming volgende donderdag. Ik dank alle deelnemers voor hun constructieve aanpak.
Persbericht

Akkoord voor het neerleggen van een wetsvoorstel “bijzondere machten”

De tien partijen van de #groteunie zijn vandaag overeengekomen om een wetsvoorstel in te dienen om bijzondere machten toe te kennen. Doel: stemming volgende donderdag. Ik dank alle deelnemers voor hun constructieve aanpak.
Persbericht

Coronavirus: lancering van het tweede luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming

Tijdens de vergadering van de Ministerraad op vrijdag 20 maart zijn een aantal maatregelen goedgekeurd om de sociaal-economische gevolgen van covid-19 te verlichten. Ze zijn gebaseerd op de aanbevelingen van de ERMG, de Economic Risk Management Group, die gisteren is bijeengekomen, en op de vergadering met de G-10.
Persbericht

Oprichting ERMG in het kader van de Covid-19-crisis

© BELGA - PHOTO POOL LAURIE DIEFFEMBACQ
Op donderdag 19 maart om 18 uur zal de Economic Risk Management Group (ERMG) voor het eerst bijeenkomen in de Nationale Bank van België. De ERMG is het economische equivalent van de Risk Management Group, die zich richt op het gezondheidsaspect van de crisis. de ERMG op zijn beurt heeft tot doel het beheer van de economische en macro-economische risico’s van Covid-19 te verzekeren.
Persbericht

Coronavirus: Versterkte maatregelen

© BELGA PHOTO POOL BERT VAN DEN BROUCKE
Dit zijn de versterkte maatregelen waartoe vanavond is besloten. Ze treden in werking vanaf morgenmiddag, tot en met 5 april. Natuurlijk zijn gezinsuitstapjes nog steeds toegestaan. Zorg voor jezelf, zorg voor anderen. #begov #coronavirus
Persbericht

Coronavirus: Fase 2 gehandhaafd, overgang naar de federale fase en bijkomende maatregelen

© BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE
Zoals aangekondigd op 10 maart jl. wordt de evolutie van de verspreiding van het coronavirus dagelijks geëvalueerd. De gezondheidssituatie van gisteren is immers niet dezelfde als die van vandaag of morgen. Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen is de Nationale Veiligheidsraad op donderdag 12 maart in aanwezigheid van en in overleg met de ministers-presidenten bijeengekomen. #Coronavirus #Covid19

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.