Video

Telewerk blijft belangrijk om besmettingen tegen te gaan

Eerste Minister Alexander De Croo en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne hebben vandaag een reeks van vertegenwoordigers van de werkgevers ontvangen voor een gesprek over hoe het gebruik van telewerk in de bedrijven kan worden verhoogd. De Eerste Minister riep iedereen op om te blijven telewerken. Dat is belangrijk om een nieuwe golf van besmettingen te voorkomen.

De algemene mobiliteit is toegenomen. Dat blijkt onder meer uit gegevens van het smartphonegebruik, tegelijkertijd zien we ook meer files. Daarom riepen Eerste Minister Alexander De Croo en Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne de verschillende vertegenwoordigers van de werkgevers samen.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “We zitten vandaag op een precair punt met meer besmettingen en meer ziekenhuisopnames. Ook de mobiliteit neemt toe. Heel veel mensen werken al bijna een jaar thuis en dat weegt. Maar thuiswerk blijft een belangrijk als we een nieuwe besmettingsgolf willen voorkomen. Hoe sneller we de cijfers naar beneden krijgen, hoe sneller perspectief voor de thuiswerker.”