Persbericht

Politieagent doodgeschoten in Spa: de Eerste Minister en de minister van Binnenlandse Zaken betuigen hun medeleven met de familie

De eerste minister en de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid hebben met ontzetting kennis genomen van de tragische gebeurtenissen van vannacht in Spa.

 

Een politieagent van de politiezone Hoge Venen is om het leven gekomen terwijl hij samen met een andere agent een wegcontrole uitvoerde.

Een verdachte werd aangehouden door de politie.

 

In naam van de federale regering betuigen de eerste minister en de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid hun medeleven aan de familie en vrienden van de omgekomen politieagent en aan alle collega’s van de politiezone van het slachtoffer.

 

Eerste minister Charles Michel: "Mijn eerste gedachten gaan natuurlijk uit naar de familie en vrienden van deze jonge politieagent. De omstandigheden van deze tragedie moeten volledig worden opgehelderd. Dit is een afschuwelijke daad die streng moet worden bestraft. Een aanval op een politieagent tijdens de uitoefening van zijn functie is een aanval op onze democratische samenleving.”

 

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken "wordt de hele politie diep getroffen door deze tragische gebeurtenis. Dit toont aan dat de opdracht van de politie, die zich dagelijks inzet voor onze veiligheid, veel moed en waakzaamheid vraagt.  Ik wil hulde brengen aan de mannen en vrouwen die zich, soms met gevaar voor eigen leven, inzetten voor deze zo essentiële taak voor onze democratische samenleving.”