Nieuwsbericht

Nieuw (en groener) paradepaardje Belgische baggeraars gedoopt

De echtgenote van Eerste Minister De Croo doopte het schip ‘Spartacus’, het nieuwe en groenere paradepaardje van onze Belgische baggeraars. Het schip van baggeraar DEME heeft met een vermogen van 44.000 kilowatt de helft meer kracht om rotsige ondergronden te snijden en te baggeren. Bovendien is Spartacus de eerste cutterzuiger ter wereld die op aardgas (LNG) vaart.

Enkele jaren geleden startte DEME met een meerjarig investeringsprogramma om de vloot te moderniseren, de productiviteit te verhogen en de omslag te maken naar een meer duurzame scheepvaart. Het nieuwe schip Spartacus is daarvan het resultaat. Het schip is het eerste baggerschip dat uitgerust is met dual fuel-motoren en op het groenere LNG kan varen. Annik Penders, de vrouw van de Eerste Minister, is de doopmeter van het schip.

Alexander De Croo: “Onze Belgische baggeraars zijn wereldtop en blijven investeren in betere, snellere en groene scheepvaart. Met ‘Spartacus’ hebben ze nu een nieuwe wereldprimeur te pakken die een turbo zet op de verdere vergroening van de scheepvaart.”