Nieuwsbericht

Microsoft bouwt drie datacenters in België

Technologiebedrijf Microsoft opent drie datacenters in België, om bedrijven en overheden toegang te geven tot lokale cloudinfrastructuur. De investering maakt deel uit van een meerjarig investeringsplan van het technologiebedrijf in ons land, genaamd "Digital AmBEtion”. De investering van Microsoft in ons land is opnieuw een grote investering in ons land na eerder aangekondigde investeringen van ArcelorMittal, Volvo Cars, Audi en Google.

Volgens IDC (International Data Corporation) zal de Microsoft Cloud 31,5 miljard euro nieuwe inkomsten helpen opleveren en meer dan 60.000 banen in België creëren in de komende vier jaar.

Het plan Digital AmBEtion van Microsoft steunt op drie pijlers: digitale infrastructuur van topkwaliteit aanbieden, burgers helpen digitale vaardigheden te ontwikkelen, en een duurzame maatschappelijke impact creëren. Met de nieuwe centers wil Microsoft bedrijven en overheden toelaten om hun gegevens in België te bewaren en te verwerken. Waar de datacenters in ons land komen, wordt later bekendgemaakt.

België = open for business

Volgens Eerste Minister Alexander De Croo toont de investering van Microsoft opnieuw aan dat ons land aantrekt.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Microsoft heeft een sterke keuze gemaakt door België te selecteren als locatie voor zijn volgende datacenter region. Dit engagement gaat gepaard met investeringen die onze digitale concurrentiekracht zullen versterken en ook nieuwe economische kansen creëren in het hele land - kansen waar alle spelers in ons ecosysteem baat bij zullen hebben. De voorbije weken heeft België herhaaldelijk bewezen dat het een leidende rol kan spelen in Europa. Door veel projecten voor de toekomst aan te trekken met de beste partners. Maar ook door zijn expertise en talenten in het middelpunt te plaatsen van een zeer duidelijke strategie: de toekomst begint met een meer duurzame, digitale en inclusieve economie."