Nieuwsbericht

Meer laadpalen, meer hernieuwbare energie

Overal in ons land laadpleinen aanleggen met laadpalen gekoppeld aan hernieuwbare energie. Dat is het plan van zonnepanelenbedrijf EnergyVision dat 150 miljoen euro gaat investeren. Het bedrijf ontvouwde zijn plannen vandaag in aanwezigheid van Eerste Minister Alexander De Croo. De groeiplannen sporen met de aanpak van de federale regering om de omslag te maken naar meer elektrische wagens en meer hernieuwbare energie.

De federale regering wil het bedrijfswagenpark in ons land vergroenen en zo de CO2-uitstoot verminderen. Vanaf 2026 is een elektrische bedrijfswagen de norm. Maar meer elektrische wagens betekent ook meer laadpalen. Zonnepanelenbedrijf Energyvision en Alychlo plannen daarom 150 miljoen euro aan investeringen in laadpleinen overal in ons land.

Opvallend is ook de sociale missie. Zo schakelt het zonnepanelenbedrijf sinds een aantal jaren vluchtelingen in voor de installatie van zonnepanelen. De Eerste Minister nam uitgebreid de tijd om met hen in gesprek te gaan en sprak onder meer met Enayatullah, wiens familie deze zomer uit Afghanistan werd gered. Daarnaast installeert het bedrijf ook gratis zonnepanelen bij particulieren die nadien minder voor hun elektriciteit moeten betalen. Hierdoor krijgen ook gezinnen met minder investeringsmiddelen toegang tot hernieuwbare energie.

Zonnepanelen toegankelijk

Alexander De Croo: “De ommezwaai naar meer hernieuwbare energie is één van de grote opdrachten van de komende jaren. Met de federale regering hebben we nog maar pas de ambitie bevestigd om tegen 2050 in ons land naar 100% hernieuwbare energie te gaan. Het is goed te zien dat Belgische ondernemers mee op de kar springen. Bovendien doen ze dat een manier die meer mensen toegang geeft tot zonne-energie en ze minder kwetsbaar maakt voor prijsverhogingen. Een echte win-win!”