Nieuwsbericht

Iftar in Brussel: 'Jonge talenten die bulken van positiviteit'

Op uitnodiging van de Brusselse vzw Capital ging Eerste Minister Alexander De Croo gisteren aan tafel voor een iftarmaaltijd met Brusselse jongeren. De Eerste Minister ging met hen in gesprek over hun ambities en dromen. Ook Staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand schoof aan.

Voor de gelegenheid nodigde vzw Capital zo’n 20 jongeren tussen 15 en 20 jaar. Na de kennismakingsronde werd het vasten verbroken en voerden de jongeren een openhartig gesprek met premier Alexander De Coo.

Jonge talenten
“Ik had toen ik aanschoof een beetje honger,” zei Alexander De Croo achteraf. “Maar had vooral honger naar de ideëen van deze jonge Brusselaars. Ik zag lachende gezichten, ogen vol dromen en vooral veel jonge talenten die bulken van positiviteit en die iets van hun leven willen maken. Een echte energieboost.”

De Eerste Minister had ook een boodschap voor de jongeren: “Niet je afkomst is belangrijk, wel je toekomst. En die toekomst maken we samen. Er is hier veel talent rond de tafel dat we alle kansen willen geven. We hebben in België geen grondstoffen of mineralen. Wat we wel hebben zijn onze handen en onze brains. Laat ons daar samen mee aan de slag gaan.”

Belangrijke erkenning
De jongeren waren zeer opgetogen om met de Eerste Minister en de staatssecretaris een iftar te delen. Hassan Al Hilou van Capital VZW dankte de premier en staatssecretaris voor hun aanwezigheid. “Het feit dat zij hier aanwezig zijn, is een erkenning van de diversiteit in ons land. Capital VZW is één van de drijvende krachten van de kenniseconomie in een land met een meerlagige identiteit.”