Nieuwsbericht

Eerste Minister op Voka-zomerstage bij Recticel in Wetteren

Eerste Minister Alexander De Croo bracht vandaag een werkbezoek aan schuimrubberfabrikant Recticel in Wetteren. Het werkbezoek kadert in de zomerstages van werkgeversorganisatie Voka.

De Eerste Minister ging in gesprek met de directie en het personeel en bracht een bezoek aan het labo en de productiefaciliteiten van Recticel in het Oost-Vlaamse Wetteren, een wereldspeler op het vlak van schuimrubber. Hun producten vind je overal ter wereld terug: in auto’s, matrassen, isolatie voor de bouw tot in ruimteraketten.

In het gesprek met de directie ging het ook over de impact van de coronacrisis op onze economie en over de krapte op de arbeidsmarkt.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “De coronacrisis heeft er natuurlijk zwaar ingehakt, maar dankzij de steunmaatregelen konden ze blijven draaien. Het is goed om te horen dat de vraag opnieuw aantrekt, dat wil zeggen dat meer mensen opnieuw vertrouwen hebben in onze economie. Dankzij de vaccinaties – en daarin zijn we wereldtop -  gaan we stilaan terug naar de normaliteit.”

Elk talent inzetten

Recticel benadrukte wel dat het moeilijk is en blijft voor hen om de juiste technische profielen aan te trekken.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Onze economie draait op de brains en skills van mensen. We hebben talent in overvloed in ons land, maar moeten een inspanning doen om meer mensen te overtuigen om te kiezen voor een technische opleiding. Het is dankzij de technische kennis van velen dat innovatie ontstaat en onze economie groeit. Dat moeten we meer stimuleren.”