Nieuwsbericht

Eerste Minister op bezoek bij geitenbedrijf in Kruibeke

Op de Dag van de Landbouw bezocht Eerste Minister Alexander De Croo geitenboerderij De Cedronhoeve in Kruibeke. Hij was onder de indruk van het sterk ondernemerschap van eigenaars Melissa en Sven, die meer dan ooit inzetten op duurzame landbouw.

Ter gelegenheid van de 39ste editie van de Dag van de Landbouw bezocht Eerste Minister Alexander De Croo samen met Boerenbondvoorzitster Sonja De Becker een melkgeitenbedrijf in Kruibeke. Vijf jaar geleden begonnen ze met een paar geitjes, nu baten ze een flinke geitenboerderij uit met meer dan 700 geiten. Goed voor melk, vlees, lekker ijs en binnenkort ook zachte kaas.

Om het bedrijf zo functioneel mogelijk te maken is er ook grondig geïnvesteerd in technologische innovaties om het bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Dankzij moderne technologie worden onze boerderijen almaar duurzamer. Het is knap om te zien hoe jonge ondernemers kiezen voor innovatie en volop inzetten op duurzame landbouw. Dat is de weg vooruit.”