Nieuwsbericht

Eerste Minister ontvangt Koning van Jordanië

Eerste Minister Alexander De Croo heeft vanmiddag de Koning Abdullah II van Jordanië ontvangen. Tijdens de bilaterale ontmoeting werd gesproken over de relaties Belgie-Jordanië, het Belgische voorzitterschap van de EU en het conflict in het Midden-Oosten.

 

Naast minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib namen ook de Kroonprins Al Hussein Bin Abdallah en de minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadin deel aan de ontmoeting. De twee leiders spraken over initiatieven om het conflict in het Midden-Oosten te doen stoppen. Na afloop drukte de Eerste Minister Alexander De Croo zijn bezorgheid uit over de ontwikkelingen in het Israëlisch-Palestijns conflict.

Alexander De Croo: “De aanvallen op onschuldige burgers in een vluchtelingenkamp in Gaza zijn disproportioneel en moeten stoppen. Hamas moet zo snel mogelijk de Israëlische gijzelaars vrijlaten. Maar 2 miljoen mensen afsnijden van water, voedsel en elektriciteit is volgens het internationaal recht verboden. Dat is ook de reden waarom ons land pleit voor een humanitaire pauze. Een pauze die er voor moet zorgen dat de inwoners van Gaza toegang krijgen tot humanitaire hulp en dat de spiraal van geweld stop.”