Nieuwsbericht

Eerste Minister ontvangt Joodse gemeenschap van België

Eerste Minister Alexander De Croo heeft vanmorgen vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap van België ontmoet. Aanleiding is het oplaaiende geweld in het Midden-Oosten.

Samen met de ministers van binnenlandse zaken en justitie en de staatssecretaris voor gelijke kansen werd geluisterd naar de bezorgdheden van de Joodse gemeenschap. De Eerste Minister herhaalde zijn boodschap van medeleven aan de slachtoffers van geweld en terreur in Israël.

Alexander De Croo: “Ik wil in naam van ons land onze steun uitspreken aan alle mensen in Israël. Dit soort blinde en laffe terreur maakt elk perspectief tot vrede en veiligheid in de hele regio onmogelijk. Geweld kan nooit een oplossing zijn voor vrede tussen Israëli’s en Palestijnen.”

Ook de beveiliging van strategische Joodse instellingen kwam aan bod. Daarvoor wordt gewerkt op basis van een analyse van de veiligheidsdiensten. “De situatie wordt op de voet gevolgd door Ocad. Onze diensten doen er alles aan om de veiligheid van alle burgers, ook van Joodse inwoners, op ons grondgebied te verzekeren. Voor anti-semitisme en onverdraagzaamheid is hier geen plaats. De Joodse gemeenschap vormt een hoeksteen van de Belgische samenleving.”