Nieuwsbericht

Eerste Minister online voor de klas over geldzaken

Jongeren op een verstandige manier met geld leren omgaan. Dat is de ambitie van Eerste Minister Alexander De Croo en vijf andere leden van de federale regering. Zij staan de komende dagen online voor de klas over financiële thema's. De Eerste Minister nam ook uitgebreid de tijd om hun vragen te beantwoorden.

De lessenreeks kadert in de Week van het Geld die dit jaar loopt van 22 tot 28 maart, een initiatief van Wikifin, het programma voor financiële educatie van de financiële toezichthouder FSMA.

De Eerste Minister zelf gaf een les over digitale betaalmiddelen en vond het belangrijk om dit initiatief te ondersteunen.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “De Week van het Geld leert jongeren op een verstandige manier omgaan met geld en financiële beslissingen. Ik hoop dat ook de interesse van heel wat jongeren is gewekt om zich verder te verdiepen in het belang van een sterke economie en hoe ze daar zelf aan kunnen meewerken. Want we zullen de volgende jaren al hun talent nodig hebben om ons land mee uit de crisis te loodsen.”  

Lessenreeks

Er zijn verschillende activiteiten en lessenreeksen die aangeboden worden. Zo is er voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar het educatieve spel "Just’in Budget", waarbij ze leren een budget te beheren of een quiz rond geldzaken voor de eerste graad van het secundair onderwijs.

Leerlingen van de tweede en derde graad krijgen dan lessenreeksen aangeboden van verschillende leden van de federale regering. Zo geeft Minister Clarinval bijvoorbeeld les over ondernemen en Staatssecretaris De Bleeker over begroting.