Nieuwsbericht

Eerste Minister huldigt Olympiërs en Paralympiërs

 

Eerste Minister Alexander De Croo heeft tijdens een huldigingsceremonie een delegatie van Olympiërs en Paralympiërs gefeliciteerd met hun prestaties in Tokio. Team Belgium heeft deze zomer heel veel losgemaakt, benadrukte de Eerste Minister.

Voor België waren dit de meest succesvolle Olympische Spelen sinds 1924 met zeven medailles, waarvan drie keer goud. Op de Paralympische Spelen deed Team Belgium het zelfs nog beter met vijftien medailles, waarvan vier keer goud.

De Eerste Minister nam uitgebreid de tijd om een babbeltje te slaan met de aanwezige atleten en medaillewinnaars. Enkele van de gouden hockeymannen, 400 meter-loper Jonathan Sacoor, basketbalster Ann Wauters, judoka Charline Van Snick en de bronzen ruiters Jérôme Guery en Pieter Devos mochten vertellen hoe ze de Spelen beleefd hebben. Dat mochten ook de Paralympiërs Laurens Devos (goud), Peter Genyn (goud en zilver), Ewoud Vromant (zilver) en Florian Van Acker (brons) doen, want zij hebben ook schitterende Spelen achter de rug.

Alexander De Croo: “We zagen deze zomer prachtig samenspel, ongelooflijk sterk teamwork en veel emotie. We hebben daar enorm van genoten na anderhalf jaar corona. Mensen zijn tot ontzettend mooie dingen in staat als ze samenwerken. Talent is vaak maar een deeltje van het verhaal, talent is interessant als je er iets mee doet en als de samenleving een omgeving creëert waar iedereen zijn talenten kan ontplooien. We moeten als samenleving een omgeving creëren waarin iedereen zijn talenten kan ontplooien, niet alleen in de sport, maar in gans het land.”