Nieuwsbericht

Eerste Minister in gesprek met Belgische start-ups

Eerste Minister Alexander De Croo ging vandaag in Gent in gesprek met Belgische start-ups over hun uitdagingen en toekomst.

De startupscene in België is in volle bloei. 2020 was daarbij een scharnierjaar, waarbij Belgische start-ups voor het eerst meer dan 1 miljard euro ophaalden. Resultaat: een nieuwe ecosysteem en verschillende scale-ups die ook lonken naar het buitenland. Maar toch is het niet allemaal rozegeur en maneschijn: amper 6 procent van de Belgische bedrijven zijn starters, en nog te vaak zijn teams in start-ups te weinig divers. 

Eerste Minister Alexander De Croo gelooft wel dat daar snel verandering in zal komen.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Het ondernemersvertrouwen zit op het hoogste peil in 25 jaar. We gaan ook al het talent in ons land nodig hebben om onze economie na corona herop te bouwen. Onze bloeiende start-up scene speelt daarin een cruciale rol. Maar liefst een kwart van onze projecten uit het Europees herstelplan zijn ook voorzien voor start-ups. Samen met hen zullen we die ommezwaai maken naar digitale groei, gericht op de sectoren en beroepen van de toekomst.”