Nieuwsbericht

Eerste Minister en Vlaams Minister van Jeugd openen kampzomer

Eerste Minister Alexander De Croo en Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle hebben op kampterrein De Kluis in Oud-Heverlee de kampzomer officieel geopend. Ze zetten ook de leiding, monitoren en animatoren van jeugdorganisaties in de bloemetjes met een ‘Chapeau’, een kenteken van cartoonist Lectrr.

Vandaag start officieel de jeugdwerkzomer. Er worden deze zomer naar schatting zo’n 23.600 activiteiten georganiseerd, van kampen van de jeugdbeweging met overnachtingen tot speelpleinwerkingen. Eerste Minister Alexander De Croo ging op uitnodiging van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle de kampzomer officieel openen in De Kluis, één van de oudste kampterreinen in ons land.

‘Chapeau’

Afgevaardigden van de Vlaamse Jeugdraad, Chiro, Scouts- en Gidsen Vlaanderen, KLJ, KSA, IJD, EJV en FOS kregen door de ministers een 'Chapeau' opgespeld. Met dat kenteken, dat ontwikkeld werd door cartoonist Lectrr, worden de leiding en vrijwilligers van die organisaties bedankt voor hun inzet om jeugdwerking mogelijk te maken tijdens de pandemie.

Alexander De Croo, Eerste Minister: : "Het zorgeloos leven van onze kinderen is door corona grondig verstoord. Maar dankzij onze succesvolle vaccinatiecampagne en het feit dat al veel kwetsbaren beschermd zijn, is ons Zomerplan vorige week in werking getreden en kan er deze zomer meer. Onze kinderen en jongeren verdienen ook een onvergetelijke zomer, op kamp met tal van activiteiten. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers, monitoren, animatoren kunnen deze kampen dit jaar doorgaan. Dat verdient een dikke chapeau. Met het kenteken willen we hen bedanken voor al die inspanningen."