Nieuwsbericht

Eerste Minister bezoekt Vacci-bus in Sint-Gillis

Eerste Minister Alexander De Croo liep vandaag mee met de medewerkers van de Vacci-bus in Sint-Gillis om mensen mee te overtuigen om zich te laten vaccineren. “Vaccineren is jezelf en anderen beschermen”, aldus de Eerste Minister.

Met 72% van de bevolking die volledig is gevaccineerd (waaronder een hoog percentage jongeren van 12 tot 17 jaar), is de vaccinatie in België een groot succes. We behoren daarmee tot de top in Europa en de wereld. Toch zijn er nog extra inspanningen nodig op plaatsen waar de vaccinatiegraad lager ligt. Dat is onder meer het geval in Brussel.

Extra maatregelen in Brussel

Het goede nieuws is dat de Brusselse overheid zich bewust is van deze uitdaging. Ze heeft onlangs verschillende bijkomende maatregelen aangekondigd om de vaccinatiegraad te verhogen.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Vaccineren is jezelf en anderen beschermen. Wie niet is gevaccineerd en de Delta-variant oploopt, loopt vandaag 90% meer kans om in het ziekenhuis te belanden dan wie wel is gevaccineerd. Elk initiatief om de vaccinatie in Brussel aan te moedigen, is dan ook positief. Daarom werkt de federale regering ook actief mee aan een samenwerkingsakkoord dat het gewest in staat zal stellen het gebruik van het Covid Safe Ticket op zijn grondgebied uit te breiden.”