Nieuwsbericht

Eerste minister Alexander De Croo heeft een onderhoud gehad met Volodimir Zelensky

Eerste Minister Alexander De Croo en president Volodymyr Zelensky hebben een gesprek gehad over het belang van de komende weken in de strijd tussen Rusland en Oekraïne. België bevestigde dat het humanitaire en militaire steun zal blijven verlenen aan Oekraïne “zolang het nodig is”.

Sinds het begin van het Russisch-Oekraïense conflict verleent België steun aan Oekraïne. Ons land was bij de eerste om het Oekraïense leger van brandstof en uitrusting te voorzien en Oekraïense burgers die de oorlog ontvluchtten op te vangen.

Tijdens het bezoek aan Kiev eind november 2022 kondigden eerste minister Alexander De Croo en minister Hadja Lahbib 37,4 miljoen bijkomende hulp voor Oekraïne aan, waaronder nieuwe militaire steun, de levering van generatoren voor de winter alsook EHBO-kits en slaapzakken.

In totaal heeft België al meer dan 221,7 miljoen euro vrijgemaakt om Oekraïne te helpen. "Dinsdag heb ik Volodymyr Zelensky meegedeeld dat de steun van ons land aan Oekraïne wordt voortgezet. De komende weken zullen cruciaal zijn voor Oekraïners om controle over hun land terug te nemen en hun vrijheid terug te winnen. Wij zullen hen daarbij helpen", aldus Alexander De Croo.