Nieuwsbericht

De Eerste Minister in gesprek met vrouwen van Womenpreneur

Vanmorgen heeft Eerste Minister Alexander De Croo vrouwen ontmoet die in Brussel het Womenpreneur Tech Program volgen, een opleiding om hun digitale skills te ontwikkelen. Dankzij de opleiding kunnen deelnemers een eigen project opstarten of hun kansen op de arbeidsmarkt een boost geven.

De opleidingen worden georganiseerd door Bruxelles Formation, de Franstalige overheidsdienst voor beroepsopleidingen in Brussel, en Womenpreneur. De Eerste minister was onder de indruk van het initiatief.

Meer vrijheid

De digitale sector is heel erg mannelijk geworden, maar er is geen enkele reden dat dit zo moet blijven. Dit is een vorming die vrouwen kan helpen in de zoektocht naar werk. Werk geeft de mensen vrijheid om dromen te verwezenlijken. Vrouwen hebben een ander perspectief op de wereld. Ook in het digitale domein kunnen vrouwen nog veel veranderen."

Volgens initiatiefneemster Sana Afouaiz van Womenpreneur kunnen de deelneemsters gedurende drie maanden hun vaardigheden ontwikkelen rond grafisch ontwerpen, digitale marketing en web development. Op het einde van de opleiding lopen de vrouwen stage in een bedrijf.

Klaar voor de arbeidsmarkt

Staatssecretaris Alexia Bertrand die de Eerste Minister vergezelde tijdens het bezoek had alleen maar lof voor Womenpreneur: "Door deze opleiding worden vrouwen in staat gesteld om hun eigen pad uit te stippelen. Deze vrouwen hebben heel wat skills ontwikkeld en zijn nu klaar voor de arbeidsmarkt. Ze hebben nu heel wat zelfvertrouwen gekregen."