Nieuwsbericht

Dag van de ondernemer: Eerste Minister op bezoek bij Nieulandt Recycling

Vandaag viert Unizo de dag van de ondernemer. Het centrale thema dit jaar is duurzaamheid en circulariteit. Daarom gingen Eerste Minister Alexander De Croo en Unizo-voorzitter Danny Van Assche op bezoek bij Nieulandt Recycling, een familiebedrijf dat al bijna 75 jaar inzet op recyclage.

Samen met Tanera Metals verwerkt Nieulandt Recycling vanuit Aalst jaarlijks 25.000 ton oude metalen. Zowel particulieren, bedrijven als kmo’s kunnen er terecht met hun oude metalen. Die worden bij Nieulandt gesorteerd, gerecycleerd en verstuurd naar de rest van de wereld.

De Eerste Minister was onder de indruk van de bedrijvigheid van Nieulandt Recyling en bediende zelf de kraan om oude metalen te recycleren.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Goed te zien dat ook onze kmo’s volop duurzaamheid omarmen. Vergroenen, materialen hergebruiken, duurzaam verplaatsen is allang geen niche meer. Het is vandaag hoe onze zelfstandigen en kmo’s werken. Heel wat bedrijven zien er zelfs brood en een verdienmodel in. En dan heb je dubbele winst: we versnellen er de vergroening mee en het zorgt ook voor nieuwe jobs.”