Nieuwsbericht

Climate Adaptatian Summit: Eerste Minister Alexander De Croo in gesprek met acteur en activist Idris Elba

Eerste Minister Alexander De Croo heeft op de eerste virtuele Climate Adaptation Summit in een videocall met acteur en klimaatactivist Idris Elba het belang van technologie, de input van jongeren en internationale samenwerking benadrukt in de strijd tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

 

De Climate Adaption Summit brengt wereldleiders bij elkaar om oplossingen te zoeken hoe de wereld zich beter kan wapenen tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Het doel is dat landen best practices uitwisselen en van elkaar leren hoe om te gaan met extreme droogte of hitte, overstromingen en een stijgende zeespiegel.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Overal in de wereld zien we nu al dagelijks de gevolgen van de klimaatverandering. Vooral landbouwers zijn het slachtoffer van extreme droogte, overstroming en hitte. Technologische innovatie is een belangrijk deel van de oplossing. Maar ook het belang van vrouwenemancipatie mag niet onderschat worden.”

Internationale samenwerking

De Eerste Minister benadrukte ook het belang van internationale samenwerking om oplossingen te zoeken tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

Alexander De Croo: “De crisissen waar we vandaag mee geconfronteerd worden, hebben een globale impact. Denk maar aan de coronapandemie of de klimaatverandering. Niemand zal veilig zijn tot iedereen veilig is. Alleen door wereldwijd samen te werken en van elkaar te leren kunnen we deze uitdagingen aanpakken. De klimaatverandering mag ons niet verdelen, maar moet ons verenigen.”

Iedereen mee aan boord

Alexander De Croo: “Als iedereen samenwerkt, kan de globale gemeenschap enorme stappen vooruit zetten. Kijk maar naar de ontwikkeling van de vaccins tegen het coronavirus. Ik zie die ‘can do’ mentaliteit ook bij jongeren van over de hele wereld. Daarom kijk ik positief naar de toekomst. Het is goed om de koppen bij elkaar te steken en erover na te denken, maar het is nog beter om tot actie over te gaan.”