Video

Blijf thuis - Restez chez soi - Bleib zu Hause - Stay at Home

Gezamenlijke mededeling van Eerste Minister Alexander De Croo (België), Minister-President Mark Rutte (Nederland) en Minister-President Armin Laschet (Noordrijn-Westfalen).

Alexander De Croo, Eerste Minister: "In deze moeilijke tijden moeten we samen solidair zijn. Jammer genoeg betekent dit nu dat we in eigen land moeten blijven, de regels moeten volgen en enkel de grens mogen oversteken voor essentiële reizen. Niet voor het plezier, niet om te shoppen met vrienden en familie. Dit is de enige manier om het virus te verslaan. Hoe beter we de regels volgen, hoe sneller we weer bij elkaar zijn. Laten we elkaar helpen door thuis te blijven.”

Mark Rutte, Nederlands minister-president: “Nederlanders gaan graag op bezoek bij onze buren in België en Duitsland. Maar de realiteit nu is dat niet alleen wij de grens oversteken, maar het virus ook. Daarom roep ik iedereen op: ga alleen de grens over voor essentiële reizen. Niet om te shoppen, niet voor de fun, In tijden van corona moeten we als goede buren solidair zijn met elkaar. In dit geval betekent dat helaas thuis blijven. Daarom doe ik een oproep: Bleib zu Hause, restez chez vous, blijf thuis.”

Armin Laschet, minister-president Noordrijn-Westfalen: “De pandemie treft ons hard, zowel in Noordrijn-Westfalen als in België en Nederland. Als goede buren en vrienden steunen we elkaar en zijn we solidair. Solidariteit betekent vandaag vooral terughoudendheid. Daarom vraag ik jullie, samen met Alexander De Croo en Mark Rutte: blijf thuis, ga niet in België shoppen, draag het virus niet over de grens. Help om het coronavirus te bestrijden door verantwoordelijk te zijn, zodat we samen kunnen uitkijken naar betere tijden.”