Nieuwsbericht

Bezoek bij meest innovatieve school van Vlaanderen

Eerste Minister Alexander De Croo heeft vandaag een bezoek gebracht aan de GO! Tectura Tuinbouwschool in Melle. Leerlingen van de school wonnen in samenwerking met leerlingen uit andere Tecturascholen van dezelfde scholengroep de Accent Innovatiecampus met een prototype om de luchtkwaliteit in gebouwen te meten en te verbeteren. “Knap werk”, oordeelde de Eerste Minister.

Een vuilnisbak, een oude computerventilator en een filter van een oude stofzuiger. Met die onderdelen gingen leerlingen van de Tuinbouwschool in Melle, het Atheneum in Merelbeke, KTA MoBi uit Gent en KTA Gito Groenkouter uit Sint-Amandsberg aan de slag voor de Accent Innovatiecampus. Hun opdracht: prototypes ontwikkelen om de ventilatie te verbeteren in gebouwen en klaslokalen.

Met succes: dankzij de goeie samenwerking van de vier scholen ontwikkelden ze niet één, maar vier prototypes. Enkele leerlingen legden uit hoe hun systeem in elkaar zit aan de Eerste Minister.

Samen bereik je meer

Alexander De Croo: “We bereiken altijd meer als we samenwerken, dat is hier opnieuw eens bewezen. Ik ben onder de indruk van de creativiteit, technische expertise en goesting van de leerlingen om oplossingen te zoeken voor problemen. Een goeie ventilatie beschermt mensen en is essentieel in de bestrijding van het coronavirus. Het is dat talent dat we in dat toekomst nog meer nodig gaan hebben om de complexe problemen en uitdagingen van vandaag op te lossen.”