Nieuwsbericht

Bezoek aan Koninklijk Atheneum in Frasnes-Lez-Avaing

Eerste Minister Alexander De Croo bracht vandaag een bezoek aan het Koninklijk Atheneum in Franses-Lez-Avaing op uitnodiging van Jean-Luc Crucke, die in de gemeente woont en die de Eerste Minister wenste te bedanken voor zijn carrière en zijn politiek engagement van de afgelopen jaren.

In de Henegouwse gemeente op de taalgrens kozen ze als één van de eersten voor immersie-onderwijs. Ze volgen er les in drie talen: Frans, Nederlands en Engels. De Eerste Minister ging er een paar jaar geleden al eens les geven, vandaag zat hij zelf op de schoolbanken.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Meertaligheid is een troef! Het zorgt ervoor dat mensen pragmatisch en oplossingsgerecht denken en met een open blik naar de wereld kijken. Vandaag bereiken we niet veel alleen, maar geraken we verder als we mensen samenbrengen, ideeën bundelen. Ik vertrek hier vandaag met enorm veel hoop, want ik zie hier de basis van wat burgers in België moeten hebben: een open geest en meertaligheid. In Anvaing leiden ze burgers van de wereld van morgen op.”