Nieuwsbericht

Alexander De Croo en Justin Trudeau op bezoek bij Pfizer in Puurs

Eerste Minister Alexander De Croo en de Canadese Eerste Minister Justin Trudeau hebben de productiesite van Pfizer bezocht in Puurs. Vanuit Puurs werden maar liefst 10 miljoen dosissen verstuurd naar Canada.

Net als in ons land vormt ook in Canada het Pfizer-vaccin de ruggengraat van de lopende vaccinatiecampagne. De meerderheid van de Canadezen kregen al een eerste inenting met het Pfizer-BioNTech vaccin. Het leeuwendeel van die vaccins werd ook in ons land geproduceerd. Het bezoek is opnieuw een erkenning van de belangrijke rol die België speelt in de internationale vaccinproductie en het verslaan van het coronavirus. Op dit moment heeft ruim 60 procent van de Canadese bevolking minstens één prik gekregen, 70 procent als men vanaf de leeftijd van 12 jaar telt.

Cruciale rol België

Alexander De Croo, Eerste Minister: “België speelt een belangrijke rol in de internationale vaccinproductie en het verslaan van het coronavirus. Dat is dankzij de innovatie, kennis en expertise van heel wat mensen in ons land.”

Justin Trudeau, Eerste Minister Canada: “Het is een waar genoegen om de vestiging in Puurs te bezoeken. Deze fabriek en België hebben zo veel gedaan om ons door deze crisis te krijgen. Canada is dankbaar voor jullie leiderschap."

Handelsrelatie België-Canada

De beide Eerste Ministers spraken in een bilateraal onderhoud ook over de Belgisch-Canadese handelsrelaties.

Alexander De Croo, Eerste Minister: "Het afsluiten van het CETA-verdrag in 2017 was zeer interessant voor onze beide landen. Sindsdien is de handel met 30 procent gestegen, vooral tussen kmo's."