Nieuwsbericht

Actieplan voor station Brussel-Zuid

De Eerste Minister heeft vanmorgen een vergadering bijeengeroepen om de problemen aan te pakken in en rond het station Brussel-Zuid. Er werd een actieplan met 22 maatregelen goedgekeurd. Zo komt er een politiecommissariaat in het station Brussel-Zuid.

Naast de federale regering zaten, de Brusselse regering, de gemeenten Anderlecht en Sint-Gillis en de NMBS rond de tafel. De politie zal meer patrouilleren in en rond het station. Daarnaast komt er ook een alcoholverbod in het station en een betere begeleiding voor drugsgebruikers. Ook de camerabewaking wordt versterkt. De stationsbuurt krijgt ook een opfrissingsbeurt.

Alexander De Croo: “We willen met een geïntegreerde aanpak en verschillende partijen samen de problemen van criminaliteit, onveiligheid en drugsoverlast in en rond Brussel-Zuid aanpakken. Het politiecommissariaat is een belangrijke stap daartoe.  Het station Brussel-Zuid is een belangrijke toegangspoort naar ons land. We willen komaf maken met de overlast voor reizigers en ook de buurtbewoners.“

De verschillende bevoegdheidsniveaus zullen de 22 maatregelen van het actieplan nu uitrollen. De Eerste Minister wil over enkele weken opnieuw samenzitten om de maatregelen te evalueren.