Nieuwsbericht

8 miljoenste auto bij Audi Brussel

Audi Brussel mag binnenkort de nieuwe Q8 e-tron produceren. Dat heeft Audi bekendgemaakt tijdens een werkbezoek van Eerste Minister Alexander De Croo aan de fabriek in Vorst naar aanleiding van de productie van de 8 miljoenste auto.

In 1949 rolde de eerste auto van de band in de fabriek in Vorst. 79 jaar later – vandaag – rolde de 8 miljoenste auto van de band, volledig elektrisch. Het toont de groei en de evolutie die de sector heeft doorgemaakt, maar het toont ook de know-how en de innovatiekracht van ons land.

Nog maar 14 jaar geleden maakte Volkswagen Vorst een doorstart in Audi Brussel. Het was de regering van toenmalig premier Guy Verhofstadt die ervoor zorgde dat autobouwers ook in ons land aan competitieve voorwaarden konden blijven produceren. Intussen is Audi Brussels uitgegroeid tot een ‘Factory for the Future’ die succesvol de omslag heeft gemaakt naar elektrische auto’s.

België, open for business

Vanaf 2026 zal de Q8 e-tron van de band rollen in Vorst, een nog iets groter elektrisch model. Het toont volgens Eerste Minister Alexander De Croo aan dat ons land open for business is.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Als het gaat om duurzaamheid en innovatie hebben we hier in ons land een enorm voordeel. In Brussel hebben we een fabriek van de toekomst en ook in Gent hebben we een fabriek waar elektrische auto's geproduceerd worden. De jobs die hierdoor gecreëerd worden zijn jobs van de toekomst, want het gaat over de mobiliteit van de toekomst.”