Nieuwsbericht

‘Solidariteit nu is sleutel tot vrijheid morgen’

Eerste Minister Alexander De Croo heeft deze ochtend de situatie in het Ter Kamerenbos besproken met minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Hij noemt de gebeurtenissen totaal onaanvaardbaar en spreekt zijn steun uit voor de getroffen politiemensen. ‘De regels volgen is respect tonen voor de mensen in de zorg.’

Eerste Minister Alexander De Croo is verontwaardigd over wat er gisterenavond is gebeurd en spreekt zijn steun uit aan de politiemensen die gisterenavond gekwetst werden. Geweld tegen politiemensen is onder gelijke welke omstandigheid onaanvaardbaar.

Alexander De Croo, Eerste Minister: “Ik begrijp dat de aanhoudende coronapandemie van heel wat mensen – niet alleen jongeren – heel wat vraagt, maar de regels zijn er met een goede reden en gelden voor iedereen. Er is geen enkele rechtvaardiging voor het overtreden van de coronaregels, zeker niet op een precair moment als dit waarop alle mensen in de zorg zich dag en nacht uit de naad werken om nog bedden te vinden en mensen levensreddende zorg te geven.”

Solidariteit nu, vrijheid morgen

De Eerste Minister roept ook op om de regels te blijven respecteren. Alexander De Croo, Eerste Minister: “Nu de regels volgen is een teken van respect voor de mensen in de zorg en zal er, samen met de vaccinaties, voor zorgen dat de moeilijke coronasituatie sneller opnieuw beheersbaar is en het pakket coronaregels versoepeld kan worden. De solidariteit van vandaag is de vrijheid van morgen.”